ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πηγή υδατανθράκων…καλύτερες επιλογές…Αρακάς,ζυμαρικά ολικής αλέσεως,καλαμπόκι,νιφάδες δημητριακών(ιδιαίτερα βρώμης),πατάτες(βραστές-ψητές)ρύζι,ψωμί ολικής αλέσεως.
Πηγές ωφέλιμων λιπαρων…αβοκάντο,ελαιόλαδο,ελιές,κακάο,ξηροί καρποί(αμύγδαλα,καρύδια,στραγάλια)
Φρούτα…καλύτερες επιλογές…ανανάς,βερίκοκα,δαμάσκηνα,κεράσια,μπανάνες(βοηθούν και στην αποφυγή κραμπών τους αθλούμενους),ροδάκινα,σταφίδες και χουρμάδες.
*μη ξεχνάτε…πως κάθε λιγότερο καλή διατροφή μπορεί να αντικατασταθεί σταδιακά απο μια αντίστοιχη πιο υγειηνή.πχ.τα απλά ζυμαρικά με ολικής αλέσεως,οι ψημένες νιφάδες δημητριακών με άψητες,τα βαρια σε θερμίδες αλλαντικά με light.κ.α.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η ποιότητα αδυνατίζει.Επιλέξτε αδρά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως πχ.δημητριακά ολικής αλέσεως.βιολογικά προιόντα αντί συμβατικών επειδή είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χορταίνεται περισσότερο τρώγοντας λιγότερο.
Ποικιλία.Μην είστε μονομερείς στις τροφές που έχεται στο διαιτολόγιο σας.Αυξάνοντας τον αριθμό των διατροφικών επιλογών σας περιορίζεται την πιθανότητα έλλειψης απαραίτητων συστατικών.
Προσοχή στις ετικέτες.Διαβάζεται πάντα τις αναγραφόμενε θρεπτικές αξίες στα συσκευασμένα τρόφιμα.Προτιμάτε όσα έχουν λιγότερες θερμίδες λιπαρά και σάκχαρα.
Υγιεινό μαγείρεμα.Αποφύγεται τηγάνισμα,τσιγάρισμα,υπερβολικό ψήσιμο,συχνό ψήσιμο στα κάρβουνα.προτιμάτε το βράσιμο σε χαμηλη θερμοκρασία ή στον ατμο.ετσι τα φαγητά δεν στερούνται τις θρεπτικής αξίας τους…
Στη δουλειά.το γεύμα από το σπίτι είναι και το καλύτερο.Δώστε προταιρεοτητα στο σπιτικό φαγήτο.Το ταπεράκι είναι η ιδανικότερη λύση για να ελέγχεται τη τρώτε και για να μην υπερβαίνεται τους θερμιδικούς σας στόχους.
Αφθονο νερό.Να πίνεται άφθονο νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ιδιαίτερα όταν είναι καλοκαιρινοί μήνες ή όταν γυμνάζεστε.
Τακτική άσκηση.Γυμναστική τουλαχιστον τρεις φορές την εβδομάδα με σωστά πάντα προγράμματα προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.Eκτός γυμναστηρίου το περπάτημα η το κολύμπι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια καλή αντικατάσταση αλλά όχι και το ίδιο επαρκής.
Όχι συχνά στην ζυγαριά.Μην ζυγίζεσται καθημερινά.Το πιο λογικό είναι να μετράτε το βάρος σας μια φορά την εβδομάδα και πάντα στην ίδια ζυγαριά γιατί υπάρχουν αποκλείσεις στο βάρος κάθε διαφορετικού οργάνου μέτρησης σωματικού βάρους..Το αναμενόμενο και σωστό κατά μέσο όρο βάρους που μπορεί να χάνεται εβδομαδιαίος είναι περίπου 1 κιλό ανάλογα με την αυστηρότητα τις δίαιτας.τον μεταβολισμό του κάθε ανθρώπου και την  συχνότητα τις άσκησης.