editorial

Γεια σας αγαπητοί φίλοι του bodybuilding και του αθλητισμού γενικότερα,θα ήθελα να σας μιλήσω για έναν σωστό τρόπο προπόνησης,και για κάποιους κανόνες γυμναστικής και διατροφής  με αποτέλεσμα τη σωστή επίτευξη των στόχων σας και της εικόνας του σώματος σας που ονειρεύεστε να αποκτήσετε.
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΑΣ.
του Γιάννη Χασούρα
Πρέπει να καταλάβουμε πια και αναφέρομαι σε όσους είναι σε κάποιο πιο προχωρημένο στάδιο πως ναι μεν είναι σωστό να κάνουμε δυνατή και σκληρή προπόνηση αλλά πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί και να αναπτυχθεί το κορμί σας αρμονικά με σωστό διαχωρισμό τη στιγμή που γίνονται υπερβολές,το μόνο που θα καταφέρετε είναι οι πιθανοί τραυματισμοί που θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο την άνοδο σας. Εκτελέστε λοιπών συγκεντρωμένα και τεχνικά σωστά τη κάθε άσκηση με σωστή απομόνωση και αυτοσυγκέντρωση στο μέρος που γυμνάζεται.Ας μιλήσουμε ώμος λίγο και για την μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων που απλά θέλουν να γυμναστούν για να έχουν υγεία,και ευεξία στην καθημερινότητα και στην ζωή τους γενικότερα. Το σημαντικότερο για εσάς λοιπών είναι η σωστή καθοδήγηση για να είναι σωστά,ευχάριστα,αποτελεσματικά και ανώδυνα τα πρώτα σας βήματα στο γυμναστήριο.Όλα πρέπει να γίνουν με βάση τη σωστή διαδοχή προγραμμάτων γυμναστικής και διατροφής ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο εισέρχεστε κάθε φορά και το καιρό που γυμνάζεστε.
ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Δεν αρκεί να θέσετε κάποιο μακρινό στόχο σκεπτόμενος/η ότι κάποια στιγμή θα τον επιτύχετε για παράδειγμα το να προετοιμαστείτε για έναν αγώνα,ή το να επιτύχετε το κορμί που φαντάζεστε και που θα σας ικανοποιεί γεμίζοντας σας αυτοπεποίθηση.Η διαδρομή ίσως είναι μεγάλη,με αυτόν τον τρόπο επαναπαύεστε. Διαιρέστε λοιπών τον μεγάλο σας στόχο,όποιος και αν είναι σε επιμέρους μικρότερους που μπορείτε να καταφέρετε  με περισσότερη ευκολία και θα είστε σε μια συνεχή αποτελεσματική προσπάθεια.
Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
Δεν αρκεί μια σωστή χημεία ασκήσεων και τρόπου εκτέλεσης της προπόνησης σας για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Της περισσότερες φορές η καθυστέρηση στην αύξηση τις μυική σας μάζας, της γράμμωσης σας ή κάποιου άλλου στόχου γενικότερα οφείλεται σε λάθος τακτικές και συνήθειες εκτός γυμναστηρίου. Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ότι η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα  και παίζει το πρωτεύοντα ρόλο στην συνολική εικόνα σας.Πρέπει λοιπών να προσαρμόσετε το διαιτολόγιο σας ανάλογα με το τη θέλετε να καταφέρεται, π.χ(όγκο-γράμμωση-διατήρηση-κ.α)Εξίσου σημαντικό είναι και το νερό, καταναλώσετε άφθονο νερό γιατί είναι από τα ποιο σημαντικά στοιχεία για την ευτυχία της οποιασδήποτε διατροφής. Ένα ακόμα βασικός παράγοντας είναι η καλή ψυχολογία και η πνευματική ηρεμία.                       

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…Οι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι του γυμναστηρίου ΑΔΩΝΙΣ,Αναστάσιος και Ιωάννης Χασούρας  θέλουμε και νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους άνδρες και γυναίκες που είτε περιστασιακά είτε μόνιμα μας έχουν τιμήσει και συνεχίζουν να μας τιμούν με την παρουσία τους στον χώρο μας και είμαστε στην πρώτη θέση τις προτιμήσεως τους τόσα χρόνια δεσμεύοντας μας στο να γινόμαστε καλύτεροι.Να είστε όλοι καλά!!!  

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ…
Η σωστή δουλειά και η ολοκληρωμένη προσπάθεια πάντα ανταμείβονται. Όσα περισσότερα δίνουμε άλλα τόσα θα είναι τα ωφέλει και τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα μας, στον στόχο μας και στην εμφάνιση μας γενικότερα. Πρέπει ώμος να έχετε υπομονή,αυτοπεποίθηση και θέληση και να μην απογοητεύεστε, εξάλλου είναι κάτι που κάνετε για τον εαυτών σας. Στο δικό μας γυμναστήριο αυτά είναι κανόνες για αυτό και οι αθλητές είναι σε πολύ καλό επίπεδο, και αυτοί που απλά γυμνάζονται μα και αυτοί που ασχολούνται με ποιο επαγγελματικά στάνταρ.Συνεχίστε λοιπών φίλοι μου να αθλήστε  με σωστές μεθόδους και ολοκληρωμένες προσπάθειες και είναι σίγουρο πως στο τέλος θα είστε μονό νικητές,αν όχι σε κάποιο αγώνα τότε σίγουρα στην μάχη με τον ίδιο σας τον εαυτό. Δοκιμάστε μας και δε θα χάσετε!!! Καλές προπονήσεις λοιπών!

                                       Άθληση-υγεία-δύναμη-ομορφιά
                                                  adonisgym.blogspot.gr
                                    email:ioannischasouras@gmail.com